Al-Jawad Pike – Private House, Shepherd’s Bush, London

Al-Jawad Pike - Private House, Shepherd’s Bush, London 04

Al-Jawad Pike - Private House, Shepherd’s Bush, London 08

Al-Jawad Pike - Private House, Shepherd’s Bush, London 01

Al-Jawad Pike - Private House, Shepherd’s Bush, London 02

Al-Jawad Pike - Private House, Shepherd’s Bush, London 03

Al-Jawad Pike - Private House, Shepherd’s Bush, London 05

Al-Jawad Pike - Private House, Shepherd’s Bush, London 06

Al-Jawad Pike - Private House, Shepherd’s Bush, London 07

Private house, Shepherd’s Bush, London by Al-Jawad Pike

The scheme provides a new two-storey extension to a Victorian terraced house in West London. The client’s ambition to create a series of new rooms on the upper levels defined a massing approach where the new additions are formed from three interlocking masonry volumes. The existing narrow kitchen extension was dismantled in order to create a new kitchen and dining area at ground level with large skylight. The taller volume accommodates a study with an external terrace at first floor level; and a family bathroom at second floor level. A new zinc clad volume at roof level provides a guestroom with en-suite bathroom.

Al-Jawad Pike

Al-Jawad Pike – Private House, Stoke Newington, London

Al-Jawad Pike - Private house, Stoke Newington, London 03

Al-Jawad Pike - Private house, Stoke Newington, London 04

Al-Jawad Pike - Private house, Stoke Newington, London 05

Al-Jawad Pike - Private house, Stoke Newington, London 06

Al-Jawad Pike - Private house, Stoke Newington, London 07

Al-Jawad Pike - Private house, Stoke Newington, London 08

Al-Jawad Pike - Private house, Stoke Newington, London 09

Al-Jawad Pike - Private house, Stoke Newington, London 01

Al-Jawad Pike - Private house, Stoke Newington, London 02

Private house, Stoke Newington, London

This project establishes a single storey L-shaped volume that infills the narrow passage to the side of the rear outrigger part of the house and integrates the existing ground floor to create a new large kitchen and dining area overlooking the garden. A large skylight brings top light into the centre of the house and a large timber framed sliding door maximises openness to the garden.

Photography: Ståle Eriksen

Al-Jawad Pike